pondělí 18. prosince 2017

Čtecí plány do konce roku

Ahoj. Tak jsem se zase nějakou dobu neukázala, zato teď, když na mě už pořádně dolehla vánoční nálada a ta úžasná atmosféra (ano, já Vánoce vážně miluju, všechno kolem nich, dokonce i ten zmatek, který většinu lidí otravuje), se myslím máte na co těšit. Jsem nemocná, takže jsem doma, to zaprvé. A za druhé za chvíli mě čekají vánoční prázdniny až do konce roku, což znamená spoustu času na čtení, psaní a blog! Moje nadšení je zrovna vážně obří, takže pro jistotu se rovnou pustíme do článku, ve kterém bych Vám dnes ráda představila knihy, které právě čtu nebo mám v plánu číst do konce roku 2017.


Momentálně mě postihl vážně šílený problém, kterého bych se tak ráda zbavila, ale netuším jak! Neustále rozečítám nové knihy, přečtu 100 stran a pak se pustím do jiné. A znovu to samé. Teď mám rozečtené hlavně tyhle tři a jsem tak trochu zaseklá, ale teď bych se toho ráda zbavila do konce roku. Nejdéle rozečtenou mám Dědičku ohně, což ale není až takové překvapení, protože budete se divit, ale já ze Skleněného trůnu prostě vůbec nejsem nadšená. Ta série mě nedostala tak jako ostatní. Ale! Naproti tomu Plamen v temnotě je úplně úžasná jízda - pokračování Jiskry v popelu, což byla také dokonalost. Alespoň do téhle není vůbec problém se začíst. A má poslední rozečtená je Má lady Jane, ve které jsem zhruba v polovině. Skvělé čtivo, které je přesně tak úžasně vtipné jak všichni říkali! Jsem nadšená. A teď mi řekněte, proč to sakra nemám dávno dočtené?



A teď - hádám, že o Illuminae jste nejspíš už slyšeli. Upřímně doufám, že jste tuhle skvělou sci-fi i četli, protože pokud ne, je mou povinností Vám jí ze srdce doporučit. Protože to vážně bylo něco! Když jsem jí, teď už téměř před rokem, dočetla, naprosto neschopna slov, jen jsem v duchu prosila nějakého Boha knih ať mi prosím hned teď sešle další díl. Čekaní bylo těžké, ale konečně vyšla Gemina, druhý díl a já se tak těším až se do toho pustím! Ačkoliv je to pořádná bichle, celá kniha je psaná formou různých dokumentů, záznamu, e-mailu, zpráv a dalších, jak můžete i na fotce trochu vidět, takže to jde dost rychle. Takže napětí, jdu si pro tebe! 
Trochu mě mrzí, že v Gemině už se nevěnujeme naším dvěma hrdinům z prvního dílu, ale jsem si jistá, že si oblíbím i nové dva a budu znovu nadšená. Alespoň doufám.

A pak už tu mám nachystané jen nějaké to vánoční čtivo! Bohužel tu není vše, protože na jednu jsem nějak záhadně zapomněla a další dvě mi teprve dorazí z Book Depository. Ale rozhodně Vám o všech nějak zkráceně řeknu. Začala bych Dash & Lily - Kniha přání. Tohle je pro mě už tradice, protože knihu budu číst v řadě za sebou už čtvrté Vánoce. Tak jako někteří každé Vánoce koukají na Sám doma, já čtu tohle. Asi to není dokonalé, ale je to zkrátka moje vánoční srdcovka, zbožňuju oba hlavní hrdiny a hlavně tu nádhernou vánoční atmosféru, které v tom je obrovská spousta. Tenhle rok si ale poprvé přečtu další vánoční příběh stejných dvou postav - tedy něco jako pokračování, opět vánoční, s názvem The twelve days of Dash & Lily, což budu číst v angličtině, hned jak mi to dorazí a nemůžu se dočkat!
Výsledek obrázku pro 12 days of dash and lilyJedna z knih, která na mě na poličce čeká už od loňských Vánoc, je Sněží, sněží, která obsahuje tři vánoční povídky od tří různých autorů, mezi nimiž je i John Green. A tou druhou, kterou jsem bohužel zapomněla přihodit na fotku, je Dárek z pravé lásky - dvanáct zimních políbení, tedy další povídková kniha, tentokrát obsahující dvanáct povídek od dvanácti různých autorů. A na tohle se vážně hodně těším! Almost Midnight je poslední kniha, kterou se pokusím přečíst,obsahuje opět povídky, tentokrát dvě a obě jsou od Rainbow Rowell. Teď si nejsem jistá, jestli jsou obě vánoční, ale jedna rozhodně, protože je zároveň součástí předchozí zmíněné knihy. Rainbow je skvělá spisovatelka, takže jsem na tuhle knihu s rozkošnou obálkou vážně natěšená.
Výsledek obrázku pro almost midnight
Shrnutí

Rozečtené mám už tři knihy, z kterých je mým cílem dokončit ale jen Plamen v temnotě, protože opravdu nečekám, že bych dokončila všechny. Jediné co chci, je se v nich alespoň trochu posunout. Do Geminy bych se ráda pustila, ale pokud ne, vlastně mi to ani nevadí. Teď bych se raději soustředila na vánoční knihy, kterých je vážně dost, rovnou pět, ale pokusím se ze všech sil přečíst co nejvíc! Takže celkem bych si přála dočíst šest knih, plus ve třech se nějak posunout. A jaké jsou Vaše vánoční čtecí plány?




3 komentáře:

  1. Sněží, sněží je hodně zajímavá knížka, na Vánoce jako dělaná. :)

    OdpovědětVymazat
  2. hehe, Dedicku uz si taky konecne musim precist, moc se na ni tesim :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  3. Božeeee, ty jsi mi tááák chyběla ♥
    No, tak jdu na to :D
    Pro mě dnes započaly Vánoce=do konce roku mám klid od školy a přesně jak píšeš, konečně mám čas na čtení, relax a blog :)
    V roce 2017 jsem se chtěla pustit do Maasové a jaksi mi to nevyšlo. Snad mi to v roce 2018 vyjde a konečně si udělám svůj názor, protože tuto autorku čtou úúúplně všichni. Když jsem poprvé viděla knihu Má lady Jane, uzavřela jsem to tím, že to bude hrozná kravina. Až po dvou měsících jsem jaksi zjistila, že Má lady Jane je ta lady Jane, kterou vidím u zahraničních booktuberů v každém videu a pak.... Pak jsem se naštvala, protože ta naše česká obálka je příšerná (oproti originálu), takže jsem to nakonec uzavřela tak, že si přečtu originál a bude po švandě :D
    No a Jiskra v popelu... ta je tuším někde na nekonečném seznamu to-read...Jo a s ní je tam společně i Illuminae a Gemina (chtěla jsem psát Džemina... :D).
    Sněží, sněží,.. se mu vůbec nelíbilo. Ačkoliv se mi paradoxně líbila Johnova povídka nejvíce, názor na něj neměním a knihu označuji spíše jako průměr-podprůměr :(
    Dash & Lily - Kniha přání jsem v plánu neměla, ale možná (určitě) to po Tvém doporučení změním ♥
    Moje vánoční plány... Něco málo přes 600 knih. Nejradši bych louskala knihu za hodinu, ale budu se aspoň trochu držet reality, a proto bych chtěla přečíst taktéž okolo šesti knih. Poslední dobou mám ale maraton re-readingů a neskutečnou chuť na Nástroje smrti a Vampýrskou akademii, takže Bůhví jak to dopadne :D
    Krásné Vánoce!!!! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat