neděle 4. února 2018

Zimní čtecí plány 2018!

Vítejte u oficiálně prvních čtecích plánů na rok 2018. Samozřejmě by bylo mnohem rozumnější sepsat takový článek rovnou na samém začátku roku, ale upřímně, při škole a tom šíleném neustálém učení mi utekl jako nic půl rok, natož pak jeden měsíc. Tak už se ani nebudu omlouvat, protože s tím asi bohužel nic neudělám. A protože, jak už jsem zmínila, nemám zrovna příliš času na čtení, před nějakou dobou jsem přestala plánovat čtení na měsíc dopředu, ale rovnou na celé období, dnes tedy co mám v plánu číst až do konce zimy. Ale třeba jednou, až si budu jistá, že mám na čtení více času, začnu zase plánovat jen na měsíc.

Abych začala rozečtenými knihami. Dědička ohně je už skoro ostuda, to že ji stále mám mezi rozečtenými. Bohužel z této série nejsem vůbec tak nadšená jako ostatní. Miluji ten svět, obdivuji, jak má autorka vše dopodrobna promyšlené, to ano. Ale na mě je to celé šíleně zdlouhavé a prostě mě nebaví čekat 300 stran než se konečně něco pořádného stane. Tím samozřejmě sérii úplně neodkládám, rozhodně plánuji celou sérii dočíst, protože stále čekám, kdy opravdu přijde něco skvělého a já pochopím to nadšení :D Jen mi to zkrátka asi bude trvat déle, než se tím prokoušu. Pravým opakem je Plamen v temnotě. Tady stránky obracím tak rychle, že to ani nezaznamenám. Sednu si ke knize na "jednu kapitolu" a proberu se o 50 stran později. V nejlepším případě. Což je přesně to, co by měla každá kniha čtenáři působit.

Na konci ledna už jsem se stihla vypravit do kina na závěrečný díl Labyrintu. Už to budou tak dva roky, co jsem četla knižní sérii (a mimochodem se do ní absolutně zamilovala). Co se týče filmů, mám pro ně taky dost slabost, snad už kvůli hereckému obsazení, ale přeci jen nedám dopustit na knihy. Nelíbí se mi, že se ve filmu jisté věci úplně změnily a myslím si, že kdyby se drželi předlohy, byly by filmy vážně skvělé. Závěrečný film v kinech byl super, i když měl dost nedostatků, ale hlavně ve mě vyvolal neskutečnou touhu, přečíst si celou sérii znovu. Tak se zkrátka do prvního dílu s názvem Labyrint: Útěk musím pustit co nejdříve.

Teď pro změnu něco, co už si hodlám přečíst opravdu hoodně dlouho, ale nějak mám z toho strach. Proč? Protože Marissa Meyer je autorka mých milovaných Měsíčních kronik, neboli série, kterou jsem četla během jednoho roku rovnou dvakrát a stala se jednou z mých absolutně nejoblíbenějších sérií vůbec. Takže určitě chápete, že mám na její novou knihu Bez srdce, která je moderním zpracováním Alenky v Říši divů, tak trochu.. velká očekávání. Ale právě teď, když se tu hloupě obhajuji, proč jsem knihu stále nepřečetla, mám nějak pocit, že už si jí opravdu chci přečíst. A začínám se těšit.

Na rok 2018 jsem si dala takový cíl, že bych chtěla zkusit každý měsíc přečíst jednu knížku v angličtině, nebo alespoň, pokud to nebudu časově zvládat, alespoň číst vždy jednu knihu v češtině a současně nějakou anglickou. Simona jsem si zvolila především proto, že brzy by měl být venku film, a trailer vypadá naprosto skvěle. Plus přičtěte, že knihu každý miluje, noo, a přesně proto jsem se rozhodla, že se do ní už musím pustit. Almost Midnight je knížka obsahující dvě povídky od Rainbow Rowell, jejíž Fangirl naprosto zbožňuji a Carry On jsem si hodně užila. Eleanor s Parkem mě ale bohužel vůbec ale vůbec nenadchli, a tak nějak nevím, jaký mám s autorkou vlastně vztah. Ale na tyhle povídky se těším, protože ilustrace uvnitř knížky jsou vážně nádherné.

A jako poslední plánuji začít se pomalu prokousávat Milk and Honey. Tohle rozhodně není něco, k čemu si sednete, začtete se a nedočkavě obracíte strany až knihu dočtete. Spíš něco, na co musíte mít náladu a sem tam si z toho něco přečtete. Přesně tak plánuji to číst, třeba několik stránek denně. Každopádně je to sakra fotogenická knížečka a jsem na ni zvědavá, vzhledem k tomu, jaké šílenství okolo ní bylo.

Mé plány jsou tedy poměrně různorodé, celkem bych si ráda přečetla 7 knížek, tak uvidíme, jak se mi to povede a hlavně jestli za to budou stát. Jaké jsou vaše čtecí plány? Podělte se o ně v komentářích, moc ráda se od vás inspiruji :)

3 komentáře:

  1. Já mám na celý rok naplánováno 65 knih. Každý měsíc si vždycky vyberu dvě knihy, co mi doma trčí delší dobu, abych se donutila je konečně vzít :-D Škoda že tě Dědička ohně moc nebaví. Za mě byl nejlepší díl Říše bouří a Královna stínů... :-) Jinak ti přeji ať se ti tvoje plány splní...

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné čtecí plány :) Já plánuji se konečně pustit do série Skleněný trůn a zjistit, jestli je opravdu tak skvělá, jak všichni tvrdí :) A závěrečný díl Labyrintu byl úžasný, já byla napjatá až do konce :D Taky mám teď ohromnou chuť si přečíst celou sérii znova :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ani jednu jsem nečetla, každopádně přeji ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat